Inicio Actualidad Tribuna de Ramón Leyda: 9 d’Octubre: un país que avança

Tribuna de Ramón Leyda: 9 d’Octubre: un país que avança

104

Enguany celebrem el 9 d’Octubre, Dia del poble valencià, amb molta alegria i il·lusió. Amb l’esperança que el futur ens oferisca justícia i prosperitat a tots i totes i, sobretot, que ens done salut per traure avant cada un dels objectius personals i col·lectius.

Cada vegada que arriba el 9 d’Octubre ens agrada recordar en la nostre dia gran, el que estem aconseguint a poc a poc com a país. A la nostra manera, mediterràniament, de vegades amb tres passes cap avant i una cap arrere però amb la fermesa i la determinació d’un poble incansable que vol deixar la nostra terra en les millors condicions possibles a les futures generacions.

Un país sense tindre en consideració les dones i els homes que hi viuen és un concepte buit de contingut. El conjunt de cinc milions de persones que s’alcen cada dia amb la voluntat de millorar la nostra qualitat de vida, cadascú des del seu àmbit, representa una força imparable que farà possible albirar un horitzó que haurem de decidir entre tots i totes.

Un camí, al capdavall, que ja estem recorrent amb deu eixos fonamentals:

  1. Accessibilitat de l’administració pública.
  2. Cobertura social per a les famílies vulnerables.
  3. Inversió per a dinamitzar la nostra economia.
  4. Ajudes al teixit empresarial per fomentar l’ocupació.
  5. Accés a una educació pública de qualitat.
  6. Reivindicació d’un finançament just a l’Estat.
  7. Creació de lleis per garantir la llibertats individuals i col·lectives.
  8. Respecte cap a la cultura pròpia i a la diversitat.
  9. Serveis públics destinats a garantir el benestar de les persones majors.
  10. Polítiques efectives que concilien la vida laboral i familiar.

Si obriu el diari, si seguiu la gestió que dia rere dia es fa a les institucions valencianes, observareu com cada una de les iniciatives, cada una de les activitats programades giren al voltant d’aquests deu punts. Un decàleg de futur, un decàleg a compartir pel conjunt de la societat valenciana.

Comptat i debatut, es tracta de cimentar una casa comuna que, amb els seus encerts i les seues errades, possibilite blindar la dignitat de les persones en totes les esferes que els afecta quotidianament. Ni més ni menys. Un repte complex per a un país que malgrat tot avança.

Vos desitge a tots i totes un gran 9 d’Octubre festiu i reivindicatiu alhora. Orgullosos i orgulloses de ser el que som: valencians i valencianes. Perquè ser-ho ja és prou. I tant!

Ramon Leyda

Portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Sant Vicent

Artículo anteriorCs denuncia que el concejal de Deportes amenazó al personal de la Ciudad Deportiva con privatizar el servicio
Artículo siguientePP: El Ayuntamiento de San Vicente obligado a devolver 196.000€ de una subvención para servicios sociales por no utilizarla